Monday 9 November 2015

Η σούπα Τίποτα.



Εχεις στερέψει από ιδέες γιά το καθημερινό μαγείρεμά σου; Κι' εγώ!
Αισθάνεσαι ότι τα έχεις μαγειρέψει όλα και βαρέθηκες να ακούς την οικογένειά σου να μουρμουρίζει οτι τα έχει βαρεθεί όλα; Κι' εγώ!
Ως συνήθως έφαγες περισσότερο και νοστιμότερο φαγητό το Σαββατοκύριακο και το ψυγείο είναι πλέον άδειο; Και μένα!Αναρωτιέσαι τί στο καλό θα φας σήμερα; Το ίδιο αναρωτιόμαστε!
Είναι ώρα για τη σούπα Τίποτα! 
Με αυτό το "τίποτα" που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και αποδεικνύεται οτι είναι υπερ-αρκετό για ένα νόστιμο γεύμα με τα περισσευούμενα και τα ελάχιστα που αλλιώς θα κατέληγαν…πού; 


Two Minutes Angie Σούπα Τίποτα



Υλικά: 
Ο,τι λαχανικά έχουν μείνει στο ψυγείο , όπως πατάτες, λίγη κολοκύθα, κολοκύθια, κρεμμύδια, μπρόκολο, σέλινο, σέλερι, καρότο, πράσσο, μαιντανός, ρέβα. Δεν είναι κακή ιδέα και λίγο λάχανο. 
Ισως και λίγο γιαούρτι; Φρέσκο βούτυρο; Πας καλά!
Ο,τι λίγο έχει απομείνει στο ντουλάπι ή τη ψωμιέρα, όπως μιά-δυό κουταλιές όσπρια, όπως κόκκινες φακές ή μικρό άσπρο φασολάκι. Η λίγο ψωμί;
Εχουμε και αλάτι και πιπέρι; Σκίζουμε!

Βράζουμε με λίγο νερό τα λαχανικά (τόσο όσο να τα σκεπάζει) μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε άσπρο μικρό φασόλι (το έχουμε μουλιάσει αποβραδίς) βράζουμε λίγο παραπάνω τη σούπα άρα και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια. 
Αν αντίθετα χρησιμοποιήσουμε κόκκινες φακές απλά τις προσθέτουμε στα τελευταία δέκα λεπτά της βράσης μαζί με τα μυρωδικά (π.χ.μαϊντανό). 
Σιγοβράζουμε τη σούπα με το καπάκι κλειστό για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα λαχανικά.
Οταν τα λαχανικά και τα όσπρια έχουν μαλακώσει πολύ καλά τα λιώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός ή σε μπλέντερ (προσοχή μην βάλετε πολύ και ξεχειλίσει η καυτή σούπα!) η με ένα πηρούνι αν σας αρέσουν χονδροκομμένα τα λαχανικά. 
Προσθέτουμε λίγα σπιτικά κρουτόν , μιά κουταλιά κρέμα , γιαούρτι ή φρέσκο βούτυρο. 
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και βάζουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο για την επόμενη μέρα ή στην κατάψυξη για κάποια άλλη μέρα (μέσα στην επόμενη εβδομάδα). 

No comments:

Post a Comment