Saturday 14 May 2016

Νεκταρίνια καραμελωμένα , το πιό γρήγορο, εύκολο και δροσερό γλυκό του καλοκαιριού...


Τρέχω να προλάβω να γράψω τις συνταγές που με ενθουσίασαν αυτό το καλοκαίρι πριν τα πρωτοβρόχια και τις ευχές για "καλό χειμώνα"… 
Τα καραμελωμένα νεκταρίνια είναι μία από τις πιό αγαπημένες και πετυχημένες μου. 
Είναι αστείο να τη λέω συνταγή μιά τόσο εύκολη ιδέα; 
Σίγουρα είναι αστείο πόσο λίγο χρόνο προετοιμασίας χρειάζεται για να στολίσει το καλοκαιρινό τραπέζι με την όμορφη εμφάνισή του και να γεμίσει το στόμα με τη φρουτένια γλύκα του και τη δροσιά του. 
Οσο υπάρχουν ακόμα νεκταρίνια, δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς! 
Και να με συμπαθάς που δεν την ανέβασα το κατακαλόκαιρο αλλά εκεί που ήμουν είχα και καλή παρέα και ..."κακό σήμα" και … πού καιρός για το μπλογκ! Ξέρεις, ξεχάστηκα λίγο, όπως όλοι μας το καλοκαίρι... 
Να' μαι όμως, επέστρεψα! 
Φιλιάάά… 
(Δεν λέμε ακόμα καλό χειμώνα-για νεκταρίνια μιλάμε, καλό χειμώνα θα πούμε;)

Two minutes Angie 
Καραμελωμένα Νεκταρίνια

Υλικά 
Οσα νεκταρίνια θέλουμε (μισό γιά κάθε σερβίρισμα)
Μιά χούφτα αμύγδαλα φιλέ (κομμένα δηλαδή σε λεπτές φέτες)
λίγη ζάχαρη καστανή
ελάχιστο χυμό λεμόνι
παγωτό, σαντιγύ ή γιαούρτι χτυπημένο με λίγο μέλι -προεραιτικά
ένα αντικολλητικό τηγάνι

Πώς το φτιάχνω; 
Κόβεις τα νεκταρίνια στη μέση, όχι κάθετα αλλά γύρω από τον Ισημερινό τους ας πούμε και τα χωρίζεις σε δύο ημισφαίρια, τό βόρειο και το νότιο. 
Σε ένα από τα δύο ημισφαίρια θα μείνει το κουκούτσι που πρέπει να το αφαιρέσεις προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχήμα του μισού φρούτου.
Βάζεις σε κάθε ημισφαίριο 1-2 σταγόνες λεμόνι και το πασπαλίζεις με ελάχιστη ζάχαρη
Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με προσοχή ακουμπάς τα νεκταρίνια. 
Αυτά τσουρουφλίζονται με την υψηλή θερμοκρασία και καραμελώνουν γύρω από το σημείο που τα κόψαμε. 
Τα κρατάς στο τηγάνι για 1-2 λεπτά και αν έχεις τσιμπίδες τα γυρίζεις και λίγο από την άλλη πλευρά (εκεί που είναι δηλαδή το κοτσάνι και η βάση του φρούτου). 
Τα ακουμπάς στο πιάτο σερβιρίσματος και γεμίζουμε τη τρύπα -που ήταν το κουκούτσι- με λίγο γιαούρτι χτυπημένο με μέλι. 
Πασπαλίζεις το φρούτο και το πιάτο με κανέλα και προσθέτεις τα τραγανά καβουρντισμένα αμύγδαλα φιλέ. 

ΥΓ: Αυτό το γλυκό γίνεται στο πιτς-φυτίλι αλλά πρέπει να γίνει ακριβώς πριν το σερβίρισμα, δεν ετοιμάζεται από πριν… (Ε, καί; ) 




No comments:

Post a Comment